Ga aan de slag met creativiteit

We zijn alweer een maand verder, tijd voor een nieuwe blog.

Vorige blog heb ik je verteld dat mensen van mensen kopen en dat het daarom zo belangrijk is om ook jezelf te laten zien op je social mediakanalen. Nu snap ik dat dat soms ook best spannend is. Kies daarom voor een manier die goed bij jou past, bijvoorbeeld eerst alleen een foto in de stories omdat deze na 24 uur weer weg is.

Ook ik heb niet altijd inspiratie voor het schrijven van een post of een story. En het werkt dan alleen maar averechts om geforceerd achter mijn laptop te gaan zitten. Nu kun je op dat moment denken, laat maar. Maar je kunt ook gericht je hersenen prikkelen.

 

Gedurende de dag prikkelen je namelijk veel je linkerhersenhelft. Hier zit het denken en analyseren. Bedenken welke boodschappen je nog in huis moet halen en welke taken er in het huishouden nog gedaan moeten worden. Tijdens jullie creatieve activiteiten prikkel je je rechterhersenhelft. Hier zit je gevoel en intuïtie en vanuit hier krijg je inspiratie. Misschien herken je het wel, dat wanneer je creatief aan de slag gaat de ideeën beginnen te borrelen. Dit zijn gerichte boodschappen die jou laten zien wat jou te doen staat, waar jij blij van wordt.

 

Hieronder een kleine opdracht die ik klanten geef die zeggen dat ze niet creatief zijn. Want het prikkelen van de hersenen werkt voor iedereen.

 

  • Schrijf als eerst alle emoties op die bij je spelen. Door ze te zien en te erkennen zul je merken dat je al meer rust gaat ervaren.
  • Pak vervolgens een potlood en laat deze in 1 vloeiende lijn over het papier gaan. Maak golvende bewegingen. Maak dezelfde beweging maar duw harder met het potlood. Hierna probeer je vanuit een ontspannen grip de beweging te vervolgen.
  • Ondertussen zul je merken dat er woorden en gedachten gaan stromen. Schrijf deze op, besteed er verder geen aandacht aan en ga verder met tekenen.
  • Ben je klaar? Kijk naar de woorden, deze geven jouw inzicht en focus.

 

Dus heb je geen inspiratie. Ga aan de slag met creativiteit. Of doe bovenstaande opdracht. Leg eerst een blocnote of pen naast je en noteer alles wat in jouw hoofd opkomt. Dan zul je merken dat je inspiratie genoeg hebt. En de perfecte tool om erbij te komen.

 

Veel plezier met het schrijven van berichten. Ik lees ze graag.

 

Groet Judith


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.