Ik stop ermee

 

Eén van de belangrijkste redenen om zzp’er te worden is voor mij dat ik kan stoppen als ik iets niet meer leuk vind.

 

Nu ben ik opgevoed met dat je moet afmaken waar aan je begint. Plus dat je ook wel eens iets moet doen wat minder leuk vindt. En in deze waarden kan ik mij gedeeltelijk nog steeds vinden. Alleen realiseer ik mij dat hier ook een grens aan zit. En nog belangrijker, die grens wil ik zelf bepalen.

 

Want waarom zou ik iets doen wat ik niet leuk vind? Waar ik geen energie van krijg? Echter werkt mijn conditionering vanuit mijn opvoeding hierin niet altijd mee. Ben ik geneigd te lang door te gaan. Op dat moment ga ik alleen maar harder werken terwijl het mij meer energie kost dan oplevert. Ook aan inspiratie ontbreekt het mij totaal.

 

 

Daarom stel ik mijzelf regelmatig de vraag waaraan ik zelf vind dat mijn bedrijf aan moet voldoen. En voel ik of dit ook werkelijk zo is. Want wie wordt nou zzp’er en gaat doen waar zij niet blij van wordt? Als je van pure paaseitjes houdt koop je toch ook geen witte chocolade?

 

Ik hou hierbij ook totaal geen rekening met wat mensen zeggen wat je allemaal moet. Bijvoorbeeld consistent aanwezig zijn op social media. Natuurlijk verkoop je iets meer als mensen door een post of story aan jou herinnerd worden. Maar het is niet zo dat als je even niet aanwezig bent je totaal wordt vergeten. Mensen kunnen het tegenwoordig zelfs juist waarderen als je laat weten dat je een korte break neemt. Hierdoor krijgen ze een goed gevoel bij jou waardoor ze juist wat bij je kopen, omdat ze jou de koop gunnen.

 

Op mijn lijstje staat momenteel:

  • Alleen werk doen waar ik blij van word, zo niet stoppen.
  • Een leven in balans en daarin zelf mogen kiezen.
  • Zo nu en dan uit running business mogen stappen zodat ik volledig kan loslaten.

 

Nu zijn er natuurlijk onderdelen in het hebben van een eigen bedrijf die moeten en niet leuk zijn. Zoals administratie en belastingaangifte. Daar kom je niet onderuit tenzij je ze uit kan besteden. Echter als het plezier in de andere werkzaamheden zo groot zijn heb je daar geen last van.

 

Zorg om fijn te ondernemen dat je bij het neerzetten van de fundering van jouw bedrijf niet alleen beschrijft wat je doet, voor wie en op welke manier.  Dan werk je naar de wensen van anderen. Bedenk wie jij bent in jouw bedrijf. Wat jij nodig hebt en wat je dromen zijn.

 

Dus nu ben ik wel benieuwd, wat ga jij op jouw lijstje zetten?


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.